Publicat pe Lasă un comentariu

De ce sa cumperi un brad artificial in locul unui brad natural?

De ce sa cumperi un brad artificial in locul unui brad natural?

Perioada sarbatorilor de iarna aduce cu sine dorinte arzatoare de a imbodobi cel mai frumos brad de Craciun care sa intregeasca atmosfera de poveste. Din acest motiv, o parte dintre noi e inclinata catre achizitionarea unui brad natural pentru ca pastreaza cu sine mirosul iernii iar cealalta parte e macinata de ideea taierii unui brad nou in fiecare an.

Noi iti vom arata care sunt avantajele achizitionarii unui brad artificial iar apoi, decizia iti apartine!

Te-ai saturat de mizeria lasata in urma de caderea acelor din brazii naturali? Poate a venit timpul sa abandonezi convingerea de a imbodobi un brad natural in preajma sarbatorilor de iarna si sa optezi pentru unul artificial. Cu siguranta, NU vei fi singurul.

O intrebare la care ar trebui sa meditam fiecare dintre noi ar fi: Chiar am nevoie de un brad natural pentru a decora living-ul meu? Este corect sa fie taiat un copac natural doar pentru ca miroase mai bine? Desi brazii ar trebui sa fie taiati doar cu acordul autoritatilor competente si sa fie comercializati doar de catre persoane autorizate, ne confruntam cu taieri masive de brazi care afecteaza mediul inconjurator. Specialistii in sivicultura au demonstrat ca unui bradut ii trebuie aproximativ 12 ani pentru a ajunge la o dimensiune de 1,80m – 2m, potrivit pentru a fi transformat in „Brad de Craciun”. Cateva saptamani va fi atractia caminului tau iar apoi va ajunge in depozitele de deseuri.

Cumpararea unui brad artificial poate preveni taierea unui pom natural. Pe langa argumentele mentionate anterior, le poti lua in calcul si pe urmatoarele:

1. Decorarea unui pom de Craciun este mai simpla atunci cand optezi pentru un brad artificial: acele grosiere nu te vor mai intepa si nici nu vor mai parasi crengutele bradului, creand dezordine in fiecare zi. Isi va pastra aspectul bogat pentru o perioada indelungata.

2. Aspectul nu mai poate fi considerat o problema deoarece varietatea de brazi artificiali dintre care poti alege (cu aspect natural, cu varfuri ninse si cu conuri, cu zapada etc.) poate satisface dorintele celui mai pretentios client. Esti adeptul unui brad natural proaspat taiat din padurile Romaniei? Atunci, cu siguranta, brazii artificiali cu Aspect Natural reprezinta alternativa ideala pentru un Craciun de poveste.

3. Achizitionarea unui brad artificial este o investitie pe termen lung (deoarece brazii se pot monta/demonta simplu si rapid, se pot depozita in spatii inguste si se pot reutiliza). Astfel, daca consideri ca un brad artificial este mai scump decat unul natural, trebuie sa luati in calcul ca acesta va fi refolosit multi ani la randul. Evaluand pe termen lung, doar veti economisi bani deoarece reprezinta o singura cheltuiala (astfel, anul viitor, bugetul alocat pentru achizitionarea unui brad natural poate fi folosit pentru cadouri speciale si mai valoroase dedicate familiei tale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *